Testul pentru detecția anticorpilor IgG II SARS-CoV-2, produs de Beckman Coulter, a primit Autorizația de Urgență pentru Utilizare (EUA) din partea FDA

Beckman Coulter, lider în diagnosticul clinic, a anunțat că testul său de anticorpi Access SARS-CoV-2 IgG II a primit Autorizația de Urgență pentru Utilizare (EUA)  în SUA de la Food and Drug Administration (FDA). Testul semicantitativ măsoară nivelul de anticorpi al unui pacient ca răspuns la o infecție anterioară cu SARS-CoV-2 și oferă un rezultat calitativ și numeric al anticorpilor în unități arbitrare (UA).

Lenco Diagnostic Laboratories, unul dintre cele mai mari laboratoare de referință private din New York cu servicii complete se află printre primele care oferă testul în punctele sale de lucru din Brooklyn (New York) și zona metropolitană tri-statală. Lenco a efectuat o verificare independentă a performanței testului și sunt foarte mulțumiți de calitatea rezultatelor.

„Pentru a ne aduce aportul în lupta împotriva COVID-19 este important să colaborăm cu o companie care are reputația, calitatea și precizia testării, așa cum este Beckman Coulter, pentru a satisface nevoile oamenilor din New York," a declarat Robert Boorstein, M.D., Ph.D., Director Medical - Laboratoarele de Diagnostic Lenco. „Acest pas următor în testarea anticorpilor COVID-19 creează o cale în a ne ajuta să stabilim o referință cantitativă a diferitelor niveluri de anticorpi și să determinăm modul în care răspunsul imun al unui pacient la COVID-19 este afectat în timp. Sperăm că clinicienii vor găsi util acest test pentru monitorizarea progresului recuperării pacienților care au fost diagnosticați cu COVID-19 și pentru evaluarea răspunsului imun de-a lungul timpului.”

Testul Access SARS-CoV-2 IgG II măsoară anticorpii IgG direcționați către domeniul de legare a receptorului proteinei spike a coronavirusului. Testul are un procent de concordanță (specificitate) de 100% negativ confirmat și un procent de concordanță (sensibilitate) de 98,9% pozitiv la ≥ 15 zile după apariția simptomelor. Testul Access SARS-CoV-2 IgG II poate fi utilizat în modul de acces aleatoriu (RAM) și se integrează perfect în fluxurile de lucru existente, fără procesare pe loturi.

„Soluțiile de diagnostic eficiente și de înaltă calitate sunt esențiale în lupta împotriva COVID-19”, a declarat Shamiram R. Feinglass, MD, M.P.H, Director Medical la Beckman Coulter. „Testele de anticorpi precum testul nostru Access SARS-CoV-2 IgG II pot ajuta cercetătorii să determine cantitativ nivelurile de anticorpi IgG și le permit să evalueze modificările relative de-a lungul timpului ale răspunsului imun al unei persoane la virusul SARS-CoV-2. Aceste informații sunt esențiale, deoarece ajută în permanență la informarea terapeutică și dezvoltarea vaccinului.”

Testul Access pentru detecția anticorpilor SARS-CoV-2 IgG II este acum disponibil în SUA și în țările care acceptă marcajul CE. Rezultatele noului test sunt furnizate cu ajutorul analizoarelor de imunologie premiate ale Beckman Coulter, inclusiv analizorul DxI 800 de mare capacitate, capabil să proceseze până la 4.800 de probe pe zi. Testul pentru anticorpi IgG II reprezintă cea mai recentă completare la gama completă de soluții de testare a Beckman Coulter, care oferă clinicienilor informații valoroase în lupta lor împotriva COVID-19. Mai mult, Beckman Coulter a lansat recent un test de antigen SARS-CoV-2 automatizat în SUA în cadrul politicii C a programului de autorizare de urgență a utilizării (EUA) al FDA. Pentru mai multe informații despre testele de anticorpi ale Beckman Coulter, precum și despre gama sa completă de soluții de diagnostic, vizitați www.BeckmanCoulter.com/Coronavirus.

 

Note:

1La ora actuală, nu se știe cât timp persistă anticorpii după infecție și dacă prezența anticorpilor conferă imunitate protectoare.
2https://www.beckmancoulter.com/en/products/immunoassay/access-sars-cov-2...