Testul Access Interleukin-6 (IL-6), produs de Beckman Coulter, a primit Autorizația de Urgență pentru Utilizare (Emergency Use Authorization - EUA) din partea FDA

Access IL-6 este un test de imunologie complet automat pentru detectarea nivelurilor de IL-6 din ser și plasmă, care poate fi utilizat de medici în identificarea răspunsului inflamator sever, astfel determinând riscul de intubare prin ventilație mecanică la pacienții infectați cu COVID-19.

IL-6 este o citokină multifuncțională care poate accelera inflamația în anumite condiții clinice. Studiile preliminare1 au indicat că nivelul IL-6 este crescut în cazul pacienților cu forme severe de COVID-19 și IL-6 ar putea contribui la răspunsul inflamator sever, denumit uneori și furtună de citokine.

„Scopul nostru este să ținem pacienții infectați cu COVID-19 departe de ventilatoare deoarece aceasta este cea mai bună cale pentru a-i putea ajuta. IL-6 ne poate ajuta să tratăm pacientul înainte ca acesta să aibă nevoie de ventilator. Un efect secundar este faptul că putem reduce numărul pacienților care au nevoie de ventilatoare pentru a păstra capacitatea existentă din spital pentru cazuri care necesită ventilare,” a relatat Joshua Hayden, Ph.D., DABCC, Șeful Departamentului de Chimie - Norton Healthcare. „Luarea unor măsuri mai obiective, cum ar fi testarea cu IL-6, anticipează înrăutățirea stării pacienților, este de ajutor. Încurajez cu tărie unitățile medicale care trebuie să ia decizii raționale pentru a utiliza markeri precum IL-6 pentru a-i ajuta”.

Mao Eniang, profesor și șeful Departamentului Medicină de urgență - Spitalul Ruijin; Facultatea de Medicină a Universității Jiao Tong din Shanghai, a declarat: „Am observat că monitorizarea nivelurilor IL-6 la pacienții infectați cu COVID-19 a devenit un factor extrem de important în gestionarea stării acestor persoane, alături de constatările clinice și rezultatele altor analize de laborator. Cazurile și datele clinice sugerează ca furtunile de citokine sunt însoțite de niveluri crescute ale proteinei IL-6. De asemenea, am observat că furtunile de citokine, caracterizate de niveluri crescute ale IL-6, pot fi un factor-cheie în ceea ce privește deteriorarea stării pacienților în cazurile severe de COVID-192,3. În timp ce furtunile de citokine pot fi rezultatul numeroaselor tipuri de infecții bacteriene sau virale, al arsurilor, al leziunilor chirurgicale și al altor boli, acestea pot avea o evoluție diferită în funcție de scenariul clinic.”

În cazul pacienților cu COVID-19, inflamația pulmonară face ca oxigenarea să devină mai dificilă și poate conduce, pe lângă alte condiții, și la leziuni pulmonare acute, pneumonie sau sindrom de detresă respiratorie acută (ARDS). Informațiile acumulate sugerează că un subgrup de pacienți4,5, reprezentând cazuri severe de COVID-19, a prezentat niveluri crescute de IL-6, iar studiile recomandă6,7,8 identificarea și tratarea hiperinflamației folosind tratamente existente aprobate cu profiluri de siguranță dovedite pentru a se adresa nevoii imediate de a reduce mortalitatea în creștere9. Studiile preliminare au arătat că, împreună cu alte constatări clinice, rezultatele testului Access IL-6 ar putea contribui la gestionarea pacienților prin identificarea celor cu risc de intubare cu ventilație mecanică.

„O analiză care contribuie la identificarea pacienților cu risc de insuficiență respiratorie și intubare pe parcursul îngrijirii medicale are potențialul de a îmbunătăți semnificativ îngrijirea pacienților infectați cu COVID-19 și rezultatele acesteia”, a spus Shamiram R. Feinglass, M.D., MPH, Director Medical la Beckman Coulter. „Access IL-6 este utilizat pentru a ajuta în identificarea răspunsului inflamator sever la pacienții cu COVID-19 confirmat pentru a ajuta în determinarea riscului de intubare cu ventilare mecanică. Împreună cu constatările clinice și rezultatele altor teste de laborator, această analiză oferă medicilor informații vitale în luarea deciziilor privind gestionarea acestor pacienți aflați în stare critică.

Dacă doriți să aflați mai multe despre testul Access IL-6 sau să descoperiți cele mai recente informații privind inițiativele Beckman Coulter în lupta împotriva COVID-19, accesați www.beckmancoulter.com/coronavirus.

 

Note:

1https://www.immunology.ox.ac.uk/covid-19/literature-digest-old/the-poten...
https://link.springer.com/article/10.1007/s00134-020-05991-x
3 Maurizio, C at al. "Early Predictors of Clinical Deterioration in a Cohort of 239 Patients Hospitalized for Covid-19 Infection in Lombardy, Italy." Journal of Clinical Medicine. Published: 20 May 2020.
4 Zhou F. et al., Clinical course and risk factors for mortality of adult inpatients with COVID-19 in Wuhan, China: a retrospective cohort study. Lancet. 2020 Mar 28;395(10229):1054-1062. Epub 2020 Mar 11.
5 Wan S. et al., Characteristics of lymphocyte subsets and cytokines in peripheral blood of 123 hospitalized patients with 2019 novel coronavirus pneumonia (NCP). Preprint from medRxiv, 11 Feb 2020.
https://www.who.int/docs/default-source/wpro---documents/countries/china...
https://infektiologie.co.at/wp-content/uploads/2020/03/infectious_diseas...
https://www.idsociety.org/COVID19guidelines and https://www.drugs.com/history/actemra.html
9 Mehta P, McAuley DF, Brown, M, Sanchez E, Tattersall RS, Manson JJ et al. COVID-19: consider cytokine storm syndromes and immunosuppression. The Lancet. VOLUME 395, ISSUE 10229, P1033-1034. Published: March 16, 2020. DOI: https://doi.org/10.1016/S0140-6736(20)30628-0.