Noul test Access Unconjugated Estriol actualizat (REF C22255) este disponibil pentru analizoarele de imunologie Beckman Coulter.

Beckman Coulter are plăcerea de a anunța că testul Access Unconjugated Estriol actualizat (REF C22255) este disponibil pentru utilizare pe analizoarele pentru imunologie Beckman Coulter. Noile kituri de reactivi Access Unconjugated Estriol (REF C22255) și calibratori (REF C22256) vor înlocui kiturile de reactivi Access Unconjugated Estriol (REF 33570) și calibratorii actuali (REF 33575).

Caracteristici_teste

Prezenţa estriolului neconjugat (1,3,5(10)-Estratrien-3,16α,17β-triol) din serul matern se datorează în principal, secreţiei de estriol de către ficatul fetal şi placentă. Precursorii estriolului, colesterol şi pregnenolon, sunt derivaţi de la mamă şi din placentă. Glandele suprarenale fetale realizează conversia pentru pregnenolon în dehidroepiandrosteron (DHEA), care este apoi convertit în 16-OH-DHEA-sulfat de ficatul fetal. Derivatul sulfatat trece apoi în placentă, unde este convertit apoi în estriol şi intră în plasma maternă. Odată ajuns în circulaţia maternă, timpul său de înjumătăţire este de aproximativ 20 de minute înainte de conjugarea de la nivelul ficatului.

Estriolul cuprinde 90% din estrogenii circulanți în sarcini normale. Determinarea nivelurilor serice ale formei neconjugate de estriol oferă un indicator sensibil pentru buna sănătate a fătului și a funcției placentei.

Pentru evaluarea prin screening triplu sau cvadruplu în timpul sarcinii, pe serul matern sunt efectuate determinări de alfa-fetoproteină (AFP), gonadotrofină corionică umană (hCG), estriol neconjugat (uE3) şi/sau inhibină A.

Datorită activității de extindere a panelului de teste Access și angajamentului față de calitatea testelor, Beckman Coulter a adus îmbunătățiri testului Access Unconjugated Estriol (REF 33570). Aceste modificări includ:

  • înlocuirea anticorpului policlonal utilizat în testul curent cu un anticorp monoclonal care este foarte fiabil și reproductibil și care îmbunătățește eficiența de fabricație.
  • standardizarea testului la Materialul de referință certificat Cerilliant (ISO 17511), care aliniază testul actualizat de estriol neconjugat cu standardele internaționale.
  • actualizarea sensibilității analitice la cele mai noi linii directoare CLSI2 pentru furnizarea informațiilor referitoare la LoB, LoD și LoQ.